L-arabinose

I nā makahiki i hala iho nei, me ka kaulana o "ke kō i hoʻemi ʻia" a me ka piʻi ʻana o ka noʻonoʻo olakino o ka poʻe, ʻo ka manaʻo o ka "reduced sugar" ka hopena mau i ka manaʻo o ka poʻe no nā huahana meaʻai olakino.Ua lilo ʻo L-arabinose i mea hoʻohui nui i alakaʻi kaulana no ka hōʻemi ʻana i ka meaʻai kō.

No ka pentacarbose ka L-arabinose, he aniani acicular keʻokeʻo a i ʻole ka pauka crystalline ma ka lumi wela.Hoʻohui pinepine ʻia me nā monosaccharides ʻē aʻe ma ke ʻano, a aia ma ke ʻano o ka heteropolysaccharides i colloid, hemicellulose, pectin acid a me kekahi mau glycosides.Hoʻopau pinepine ʻia ʻo L-arabinose mai ka cob kulina e ka hoʻokaʻawale hydrolysis.

Ma ke ʻano he mea ʻono haʻahaʻa haʻahaʻa, loaʻa iā L-arabinose kona ʻono ponoʻī, ʻo ia ka hapalua o ka momona e like me ka sucrose, a hiki ke hoʻohana ʻia ma kahi o ka sucrose.

Hana
01 Hoʻoponopono i nā pae kō koko

He paʻakikī ʻo L-arabinose ponoʻī e ʻeli a hoʻopaʻa.I loko o ka ʻōpū o ke kanaka, hiki iā ia ke hōʻemi i ka absorption o ka sucrose ma ke kāohi ʻana i ka hana o ka sucrase, a laila e hōʻemi i ka piʻi ʻana o ke kō koko ma muli o ka ʻai ʻana o ka sucrose.Ua hōʻike ʻia nā haʻawina ʻo ka hoʻohui ʻana i ka L-arabinose i nā mea inu sucrose hiki ke hōʻemi i ke kiʻekiʻe o ke kō koko a me nā pae insulin o nā kāne olakino ma hope o ka ʻai ʻana, a ʻaʻole e loaʻa nā hopena ʻino i ka ʻōpū o ka ʻōpū.

02 Hoʻoponopono i ka ʻōpū o ka ʻōpū

He hopena laxative maikaʻi ʻo L-arabinose, hiki ke hoʻoikaika i ka neʻe ʻana o ka ʻōpū liʻiliʻi a hoʻonui i ka pinepine o ka neʻe ʻana o ka ʻōpū.Hiki i ka co-intake o L-arabinose a me ka sucrose ke hoʻonui pono i ka ʻike o nā waikawa momona pōkole i loko o ka cecum a hoʻoponopono i ka hana a me nā hana metabolic o ka flora intestinal, a laila e hoʻopilikia ai i ka metabolism o nā mea ʻē aʻe.

03 Hoʻoponopono i ka lipid metabolism 

Hoʻoponopono ʻo L-arabinose i ka ulu ʻana o ka flora intestinal, ma laila e hoʻonui ai i ka excretion o ka cholesterol i loko o nā feces ma o ka hoʻoponopono ʻana i ka metabolism o nā waikawa bile, e hōʻemi ana i ka absorption o ka cholesterol a me kāna fermentation koho e hana i nā momona momona pōkole e hoʻoponopono ai i nā pae cholesterol. kanaka a me na holoholona.

Nā noi

01 Mea ai
Paʻa ʻo L-arabinose.Hiki i kāna pane ʻana mai Maillard ke hāʻawi i ka ʻono kūʻokoʻa a me ka waihoʻoluʻu i nā meaʻai a hiki ke hoʻohana ʻia i nā meaʻai bakena.

Hiki ke hoʻohana ʻia ka L-arabinose ma kahi o ka sucrose.Hiki i kona hiki ke kaohi i ka lawe ʻana i ka sucrose ke hoʻohaʻahaʻa i ke ʻano o nā pilikia olakino i hoʻokumu ʻia e nā meaʻai kiʻekiʻe-sucrose a hoʻemi i ka pōʻino i hana ʻia e ka sucrose i ke kino o ke kanaka ma o ka hoʻohui ʻana i nā meaʻai e like me nā kukui, nā mea inu, ka yogurt, a me ka waiu kī.Hoʻoponopono i nā pae kōpaʻa koko a hoʻoikaika i ke olakino kanaka.

02 Nā huahana hana
I nā makahiki i hala iho nei, ua kaulana nā huahana anti-sugar me L-arabinose ma ke ʻano he mea hoʻohui nui.Hoʻohana nui kēia i ka L-arabinose e kāohi i ka hana sucrose e hōʻemi i ka absorption sucrose a hōʻemi i ke kaumaha o ke kō koko ma muli o ka ʻai ʻana i ke kō.ʻO kēia ʻano papa anti-sugar koe wale nō Ma waho aʻe o ka L-arabinose, ua hui pū ʻia me ka ʻili pīni keʻokeʻo keʻokeʻo, nā hua chia, inulin a me nā mea pono ʻē aʻe e hōʻemi i ka ʻai ʻana i ke kō ma nā ʻano he nui, hoʻomaikaʻi i ka hana o ka ʻōpū, a hoʻoikaika i ke olakino kanaka.He kūpono ia no nā poʻe me nā pono anti-sugar.

Ma waho aʻe o nā papa anti-sugar, ʻo ka hoʻohana ʻana o L-arabinose e kāohi i ka absorption o ka sucrose a hoʻoponopono i ka metabolism lipid e hana i nā huahana hana kūpono no nā "ʻekolu kiʻekiʻe" a me ka poʻe paʻa i kaulana hoʻi, e like me nā capsules hana a me nā mea inu., Ti, etc.

03 ʻO nā mea ʻala a me nā mea ʻala
ʻO L-arabinose kahi mea waena kūpono no ka synthesis o nā meaʻala a me nā meaʻala, hiki ke hana i nā meaʻala a me nā meaʻala e hana i kahi meaʻala momona a momona, a hāʻawi i ka hopena i ka meaʻala kokoke i ka meaʻala maoli.
04 laau lapaau
ʻO L-arabinose kahi mea koʻikoʻi synthetic pharmaceutical intermediate, hiki ke hoʻohana ʻia e synthesize cytarabine, adenosine arabinoside, D-ribose, L-ribose, a me nā mea ʻē aʻe, a hiki ke hoʻohana ʻia e like me ka excipient pharmaceutical a me ka filler.


Ka manawa hoʻouna: Dec-29-2021